Vidám filmszkeccs

text
qualifiedcontent

Kenderessy földbirtokos lánya a 18 éves Klári egyetlen gyerek és igen sok gondot okoz apjának, mert hallani sem akar a férjhez menésről. Minden kérőt kikosaraz, megviccel. A fiatal doktorral, Ujfalussy Gyurkával is tréfát űz, de ezúttal megbánja, mert maga is beleszeret kérőjébe. Gyurka persze sértve érzi magát, vigasztalást egy színházi segédprimadonnánál keres, és esténként a Kenderessyék szomszédságában lévő vendéglő kerthelyiségében húzatja a cigánnyal, míg a segédprimadonna táncol, hogy felvidítsa. Klári szolgálója, Kati és Gyurka inasa, Matyi között már szerelem szövődött, csak Klári és György ügye áll rosszul, hiába szól a vendéglőben a muzsikaszó. Hiába "bomlanak" egymásért, mindegyik a másiktól várja az első jó szót. Végül Bobi, a kutyus lesz köztük a szerelmi postás.

Text of censorship of a silent film about Klári Kenderessy who likes turning down her suitors, but falls in love with one of them finally.

Title(s), language
language hungarian
Subject, content, audience
subject szerelem
subject csíny
subject némafilm
Creators, contributors
creator Lenkey Géza, író, György István, rendező, D. Szőke László, színpadi rendező, Eiben István, operatőr, Lajtai Lajos, zene
contributor Zilahy Gyula, szereplő, Orosz János, szereplő, Tubay Sári, szereplő
Time and places
place of publishing Budapest
spatial reference Magyarország
location of physical object Magyarország,Budapest
created 1920-01-01
temporal reference 1920
Attributes
medium paper
extent 4p.
format PDF
Legal information
rightsholder Ismeretlen
access rights rights reserved - paid access
Source and data identifiers
source Nemzeti Filmintézet – Filmarchívum