Életmentő ételek

Le a koleszterinnel

text

A magas koleszterinszint a szív- és érrendszeri betegségek komoly rizikófaktora. Peggy Brusseau ebben a művében kimutatja, hogy a koleszterinszint és ezzel a megbetegedés veszélye egészséges életmód kialakításával, elegendő mozgással és persze megfelelő étrenddel nagy mértékben csökkenthető. Ez a receptgyűjtemény most gyakorlati tanácsokkal is szolgál: több, mint 150 csodálatos ételleírást tartalmaz, melyeket koleszterin-, kalória- és zsírsav-tartalom szempontjából elemez. Amellett, hogy pontosan megadja az említett értékeket, előtérbe helyezi azokat a speciális alapanyagokat, melyek a koleszterin-túltengés hatásos ellenszerei. Ismeri a norit? Tudja, hogy lehet tofut kapni? Kóstolta már a tahini? Ezek az alapanyagok elsőre talán újszerűnek, egzotikusnak vagy egész egyszerűen beszerezhetetlennek tűnnek – „a magyar viszonyokat ismerve…” Nos, kellemes csalódást kell okozzunk, mert íme egy szakácskönyv, mely nemcsak elméleti, hanem konkrét útmutatóval is szolgál az egészséges táplálkozás hívei számára. A kötetben országos lista található mindazokról a boltokról, kis- és nagykereskedésekről, ahol megvásárolhatók a receptekben szereplő alapanyagok. A napjainkban sosem látott mértékben gazdagodó hazai élelmiszerpiac aktuális körképével, a könnyen elkészíthető receptekkel és az étrendmintákkal ez a könyv elérhetővé teszi mindannyiunk ideálját: egészséges, ugyanakkor ízletes ételeket egy könnyű szendvicstől az ínyenc lakomáig.

Title(s), language
is part of Bors-Honty művészeti könyvtár
language hungarian
Subject, content, audience
subject Életmentő ételek
subject Le a koleszterinnel
subject Peggy Brusseau
subject könyv
Table of contents
1. BEVEZETÉS
2. A KOLESZTERIN LEGYŐZHETŐ!
3. ELLENŐRIZZE KOLESZTERINSZINTJÉT!
4. NÉGY MÓDSZER A RIZIKÓ CSÖKKENTÉSÉRE
5. GYÓGYSZEREK VAGY DIÉTA?
6. A KOLESZTERIN-MUTATÓ BEVEZETÉSE
7. NÉHÁNY SZÓ A KALÓRIÁKRÓL
8. NINCS IDEJE FŐZŐCSKÉZNI? HETI ÉTRENDMINTA GYORSAN ELKÉSZÍTHETŐ FOGÁSOKKAL
9. MÉG MINDIG ÉHES?
10. SZABAD EGY CSÉSZÉVEL?
11. SZABAD EGY POHÁRRAL?
12. AZ ALACSONY KOLESZTERINSZINTTŐL A NULLÁIG
13. HOGYAN LÉPHET VELÜNK ÉRINTKEZÉSBE
14. MIELŐTT NEKILÁTNA
15. REFORM AZ ÉLELMISZERPIACON
16. ÚJ FŐZÉSMÓDOK
17. KONYHAI ESZKÖZÖK
18. KOLESZTERINMENTESEN
19. RECEPTEK
20. REGGELIK
21. KENYEREK, SÜTEMÉNYEK
22. LEVESEK
23. SZENDVICSEK, ELŐÉTELEK, SNACK-EK
24. SALÁTÁK, KÍSÉRŐÉTELEK
25. FŐÉTELEK
26. MÁRTÁSOK, KRÉMEK
27. DESSZERTEK, ITALOK, ÉDESSÉGEK
open table of contents
Creators, contributors
creator Peggy Brusseau
publisher Édesvíz
Time and places
place of publishing Budapest
spatial reference Budapest
location of physical object Kaposvár
date 1991-01-01
temporal reference 1991
Attributes
medium paper
extent 176 p
format jpeg
Legal information
rightsholder Együd Árpád Kulturális Központ
access rights research permit needed
Source and data identifiers
source http://egyud.kaposvar.hu/
registration number BHMK.0200