Kispityer Halászcsárda
"A 2004-ben felújított Kispityer Halászcsárda invitáljuk régi és leendő Vendégeinket. A belvárostól rövid sétára lévő csárda 90 fős étteremmel, 4 db (20-80 férőhelyes) különteremmel, valamint konferencia-teremmel szolgálja vendégeink kényelmét. Minden igényt kielégítő éttermünkben magyar ételspecialitásaink, különleges hal- és vadétel kínálatunk mellett, a modern táplálkozás kedvelői is találnak az étlapon kedvükre való étkeket. Szombatonként hangulatos élőzene szórakoztatja a hozzánk betérőket. A csárda 180 főt befogadó, teljesen újjáépített kerthelyisége latinos hangulatot, árnyas asztalokat, szökőkutas belső teret és kitűnő ízeket kínál. A megújult vezetésű Kispityer szolid árakkal, színvonalas kiszolgálással, kitűnő helyszíne lehet üzleti vacsorák, csoportos rendezvények, családi ünnepek, osztálytalálkozók, esküvők, kerti partik lebonyolításának. Gépkocsival érkező vendégeink részére, 50 férőhelyes parkoló biztosított." (kispityer.hu) A Kispityer „halászcsárda” elnevezése máig nem tisztázott a helytörténészek körében. Az épület környékén nincs jelentősebb folyó, vagy állóvíz a kiszáradóban levő Gyöngyös patakon kívül. A sok tulajdonosváltozás közepette is megmaradt a „halászcsárda” elnevezés.
Fishermen inn
Title(s), language | |
---|---|
language | hungarian |
Subject, content, audience | |
subject | MKVM |
subject | vendéglátás-történet |
subject | vendéglátóipar |
subject | disznóvágás |
subject | disznópörzsölés |
subject | halászcsárda |
Time and places | |
spatial reference | Szombathely, Rumi út 20. |
location of physical object | Budapest |
temporal reference | 1980-as évek |
Attributes | |
medium | paper |
extent | 9 x 13 cm |
colour image | polychrome |
format | jpeg |
Legal information | |
rightsholder | MKVM |
access rights | research permit needed |
Source and data identifiers | |
source | MKVM |
registration number | VF_38526_5 |
registration number | VIP_30_b_U |