A karcsúság titka (részlet)

text

Nemcsak azoknak szól ez a könyv, akik fogyni szeretnének, hanem mindenkinek, aki egészségesen, ésszerűen szeretne táplálkozni.

Title(s), language
language hungarian
Subject, content, audience
subject Korszerű táplálkozás
subject A karcsúság titka
subject Kiss Ildikó
subject Lovass Pál
subject papír alapú
subject könyv
subject fogyókura
subject részlet
subject irodalom
Table of contents
Előszó I. Jól tápláltak vagyunk
Örökölhető-e az elhízás?
A tudás már fél siker
Csak egyetlen számot!
II. Az észrevétlen hízás
A kényelmesebb élet
A nők külön veszedelme
A férfiak veszedelme
Csak egy csésze fekete
III. Ki a kövér, kinek ajánlott a fogyás?
Az elhízás fenyegető rémei
Normál súly, ideális súly
Terhesek, öregek, gyermekek
IV. A fogyókúra általános feltételei
Mire van feltétlenül szüksége a szervezetnek?
A fogyókúra vakvágányai
A döntő feltétel: az akarat
A fogyókúra kellékei
Egészség, orvosi felügyelet
Torna, mozgás
V. Az ideális fogyókúra aranyszabályai
A fogyókúra általános szempontjai
Az ételek helyes megválasztása
A fogyókúra mankói
A fogyókúra kalóriaszükséglete
A fogyókúra következményei
VI. Tizennégy fogyókúrás módszer
Étkezési minták fogyókúrázóknak
Reggelik
Ebédek
Vacsorák
Tízóraik, uzsonnák
VIII. Napi és heti fogyókúrás mintaétrendek
800 kalóriás heti étrend
100 kalóriás heti étrend
1200 kalóriás heti étrend
IX. Alapelvek diétás ételek készítéséhez
A vásárlás
A diétás ételek ízesítése és a rántás
Cukor helyett édesítőszer
A korszerű főzés szabályai
Korszerű konyhatechnika
X. Fogyókúrás receptek
Megjegyzések a receptek használatához
Levesek
Húsok, feltételek
Zöldségfélék ,főzelékek köretek
Saláták
Egytálételek
Édességek
Hideg ételek
Étvágyfalatok (zakuszki)
XI. A tartós karcsúság titka
A testsúly megtartása
A korszerű táplálkozás
Csalafinta fogások, diétás készítmények
Kiegyensúlyozó napi és heti mintaétrendek
XII. Kalóriatáblázat
Élelmianyagok kalóriaértéke
Konzervek és leveskészítmények kalóriaértéke
Készételek (hagyományosan) kalóriaértéke
Édesipari termékek kalóriaértéke
Italok kalóriaértéke
Diétás vagy diétásnak tekintett készítmények kalóriaértéke
Ételmutató
open table of contents
audience general
Creators, contributors
creator Lovassné Kiss Ildikó és Lovass Pál
publisher Medicina Könyvkiadó
Time and places
place of publishing Budapest
location of physical object Szendrő
created 1975-01-01
Attributes
medium paper
extent 21,7 MB
extent 175 oldal
extent 20 cm
format PDF
Legal information
rightsholder Magánszemély
access rights rights reserved - free access
Source and data identifiers
source Magánszemély
identifier ISBN 963 240 731 8