Fesztivál összefoglaló és beszélgetés a magyar fesztiválkultúráról

A Kapolcsi Kulturális és Természetvédelmi Egylet dokumentum-gyűjteménye

audiovisual
qualifiedcontent

A Hír TV, Panaszkönyv című műsorában öt, 2012-ben rendezett könnyűzenei fesztivál került összehasonlításra. (A Volt fesztivál, a Balaton Sound, a Sziget fesztivál, a Hegyalja és az Ozora fesztivál.) Összehasonlították többek között a belépő, a sör és az ételárakat, a szolgáltatások minőségét, a hangosítást, a helyszínválasztást, és a higiéniát is. Az összeállítást egy beszélgetés követte Bukovinszky Bélával a fesztiválszövetség elnökével, és Inkei Péterrel a Magyar Fesztivál Regisztrációs és Minősítési Program szakértőjével a fesztiválszervezés iparággá és profivá válásáról Magyarországon. Meghatározzák továbbá a legnagyobb fesztiválcsoportokat, ezek az ifjúsági-könnyűzenei, gasztro-kultúrális, és összművészeti fesztiválcsoportok. Valamint szó volt a fesztiválok iránti lakossági érdeklődés mértékét elemző kutatási eredményekről is.

A Kapolcsi Kulturális és Természetvédelmi Egylet dokumentum gyűjteményének részét képezi több ezer – a kultúra tárgykörébe tartozó – dokumentum. Főként a Művészetek Völgye fesztivállal vagy egyéb kulturális rendezvénnyel kapcsolatos, illetve a kultúrához egyéb módon kapcsolódó újságcikkeket, dokumentumokat, valamint rádió és televízió adásokról készült felvételeket tartalmaz.

Television recording related to "Valley of Arts" festival.

The members of the Cultural and Nature Conservation association of Kapolcs have been collecting the articles and other materials related to the cultural events of Hungary. Their material has grown by now a collection consisting of thousands of documents. Most of them are about the Valley of Arts Festival, but there are articles, interviews, documents and records of radio and TV broadcastings connected to other festivals or cultural events as well.

Title(s), language
language hungarian
Subject, content, audience
subject televízió-adás
subject kulturális rendezvény
subject szórakozás
subject fesztivál
subject interjú
subject összeállítás
subject fesztivál-történet
subject fesztivál típusok
audience general
Creators, contributors
creator Hír TV
Time and places
place of publishing Magyarország, Budapest
spatial reference Magyarország, Budapest
spatial reference Budapest, III. kerület
spatial reference Pest megye, Óbudai-sziget
location of physical object Kapolcs
date 2012-08-06
temporal reference 2012
Attributes
medium harddrive
extent 12:08 perc
format mp4
Legal information
rightsholder Kapolcsi Kulturális és Természetvédelmi Egylet
access rights research permit needed
Source and data identifiers
source Kapolcsi Kulturális és Természetvédelmi Egylet