Szakácskönyv (részlet)
Horváth Ilona Szakácskönyvének 8. átdolgozott kiadása - megőrizve azokat az erényeit, amelyek eddig is oly kedveltté tették a kezdő és gyakorlott háziasszonyok körében -, lépés tartva a mai kor követelményeivel, most új módon is segíti olvasóit. A korszerű, egészségesebb étkezési követelményeknek megfelelően tájékoztat az étolaj használatának módjáról előnyeiről a zsírral szemben, s az egyes ételleírásoknál mindkét féle zsiradék mennyiségét megadja.Ismerteti a legújabb konyhatechnikai eljárásokat, újfajta főzőedények használatát, ami nemcsak változatosabbá, hanem könnyebbé teszi az ételkészítést. Figyelembe véve asszonyaink sokirányú elfoglaltságát, az előbbieknél is több figyelmet fordít a gyorsan elkészíthető, könnyen emészthető ízletes ételek leírására, és sok jó tanácsot ad a vendéglátás korszerű módjaira is.
Title(s), language | |
---|---|
language | hungarian |
Subject, content, audience | |
subject | szakácskönyv |
subject | receptkönyv |
subject | főzés |
subject | gasztronómia |
subject | magyar konyha |
subject | konyhaművészet |
Table of contents | Bevezető open table of contentsA háztartás megszervezése A főzés munkamenete konyhatechnikai eljárások Ételleírások levesek Előételek Főzelékfélék Zöldséges egytálételek Húsok Halak Tojásételek Meleg szendvicsek Köretek Mártások Meleg tészták Leveles tészták Sütemények Torták Vegyes édességek Italok Befőzések |
Creators, contributors | |
creator | Horváth Ilona |
publisher | Magyar Nők Országos Tanácsa - Kossuth Kiadó |
contributor | F.Nagy Angéla, Kaján Tibor |
Time and places | |
place of publishing | Budapest |
location of physical object | Szendrő |
date | 1974-01-02 |
Attributes | |
medium | paper |
format | |
Legal information | |
rightsholder | Magánszemély |
access rights | rights reserved - free access |