Szakácskönyv (részlet)

text

Horváth Ilona Szakácskönyvének 8. átdolgozott kiadása - megőrizve azokat az erényeit, amelyek eddig is oly kedveltté tették a kezdő és gyakorlott háziasszonyok körében -, lépés tartva a mai kor követelményeivel, most új módon is segíti olvasóit. A korszerű, egészségesebb étkezési követelményeknek megfelelően tájékoztat az étolaj használatának módjáról előnyeiről a zsírral szemben, s az egyes ételleírásoknál mindkét féle zsiradék mennyiségét megadja.Ismerteti a legújabb konyhatechnikai eljárásokat, újfajta főzőedények használatát, ami nemcsak változatosabbá, hanem könnyebbé teszi az ételkészítést. Figyelembe véve asszonyaink sokirányú elfoglaltságát, az előbbieknél is több figyelmet fordít a gyorsan elkészíthető, könnyen emészthető ízletes ételek leírására, és sok jó tanácsot ad a vendéglátás korszerű módjaira is.

Title(s), language
language hungarian
Subject, content, audience
subject szakácskönyv
subject receptkönyv
subject főzés
subject gasztronómia
subject magyar konyha
subject konyhaművészet
Table of contents
Bevezető
A háztartás megszervezése
A főzés munkamenete konyhatechnikai eljárások
Ételleírások
levesek
Előételek
Főzelékfélék
Zöldséges egytálételek
Húsok
Halak
Tojásételek
Meleg szendvicsek
Köretek
Mártások
Meleg tészták
Leveles tészták
Sütemények
Torták
Vegyes édességek
Italok
Befőzések
open table of contents
Creators, contributors
creator Horváth Ilona
publisher Magyar Nők Országos Tanácsa - Kossuth Kiadó
contributor F.Nagy Angéla, Kaján Tibor
Time and places
place of publishing Budapest
location of physical object Szendrő
date 1974-01-02
Attributes
medium paper
format PDF
Legal information
rightsholder Magánszemély
access rights rights reserved - free access