A bor- és az üdítőital-gyártás alap- és segédanyagai (részlet)

Élelmiszeripari szakmunkáskönyvtár

text

"Ezzel a kötettel segíteni szeretnénk a borász szakmában dolgozó szakmunkásoknak, betanított munkásoknak, hogy belőle szakmai ismereteiket megerősíthessék, elmélyíthessék. Könyvünk eredetileg tankönyvnek készült az élelmiszeripari szakközépiskolák számára, ezért az egyes fejezetek előtt és fejezetek után feladatok, összefoglaló kérdések találhatók. A könyv szerkezete is a tankönyvjelleget tükrözi. A mű kereskedelmi forgalomban való megjelenésének célja, hogy az érdeklődő szakemberek megvehessék a könyvet, és az említett ismeretek elsajátítása szélesebb körében is lehetővé váljék."

Title(s), language
language hungarian
Subject, content, audience
subject papír alapú könyv
subject bor gyártás
subject üdítő gyártás
Table of contents
A szőlő- és a bortermelés hazánkban, a világ bortermelése
A szőlőtermesztés általános jellemzése
A szőlő vegetációs szakaszai
A szőlőültetvények létesítése
A szőlő telepítésének általános szempontjai
A termő szőlő évi munkái
A termesztett szőlőfajták borászati jellemzői
A must és a bor anyagai
Borkezelési anyagok
Az üdítő italok, a fűszerezett borok, a pezsgőgyártás és a borjavítás anyagai
Tároló- és szállítótartályok
Csomagolóanyagok és segédanyagok
open table of contents
audience general
audience informational
audience researchers
Creators, contributors
creator Dr. Gazdag László
publisher Mezőgazdasági Kiadó
Time and places
place of publishing Budapest
location of physical object Szendrő
issued 1982-01-01
Attributes
medium paper
extent 55,7 MB
extent 211 oldal
format PDF
Legal information
rightsholder Magánszemély
access rights rights reserved - free access
Source and data identifiers
source Szendrői Közművelődési Központ és Könyvtár
source Oktatástörténeti Gyűjtemény
identifier ISBN 963 231 406 9
identifier ETO 063.2.012.2
identifier ETO 663.8.012.2