Élelmezéshigiéné (részlet)
Élelmezés-egészségügy az étkeztetésben és a kereskedelemben
text
Az élelmezés társadalom-egészségügyi jelentőségéve, a tápláltsági-egészségi állapotra való hatásával kapcsolatos kutatások jelentős ismeretanyagot halmoztak fel az elmúlt években. Világossá vált, hogy a környezetszennyezés a táplálékláncon keresztül súlyosan károsítja, az élelmiszertermelés magas szintű technológiai számos kémiai anyaggal, mikrobával terhelik az emberi szervezetet.
Title(s), language | |
---|---|
language | hungarian |
Subject, content, audience | |
subject | papír alapú könyv |
subject | közegészségügyi témájú könyv |
Table of contents | Előszó open table of contentsAz ember és környezete Élelmiszer-mikrobiológiai alapismeretek Ételfertőzések, ételmérgezések Az élelmiszerek állati kártevői, egészségügyi jelentőségük Személyi higiéné, a dolgozók egészségi állapota Élelmezésben dolgozók oktatása Belső higiénés ellenőrzés Élelmezési üzemek higiénés ellenőrzése Társadalmi és tömegszervezetek szerepe az élelmezési létesítmények higiénéjének biztosításában Táplálkozási és élelmezés Élelmezési létesítményekre és élelmezési tevékenységre vonatkozó általános élelmezés-egészségügyi előírások Étkeztetési üzemek és üzemelési időszak szerint Vendéglátóipari üzemek élelmezés-egészségügyi előírásai Az üzlethelyiségekre és az értékesítésre vonatkozó általános szabályok Az egyes élelmiszer kereskedelmi létesítmények típusaira vonatkozó különleges higiénés előírások Irodalom Tárgymutató |
audience | general |
Creators, contributors | |
creator | Dr. Rodler Imre |
publisher | Medicina Könyvkiadó |
Time and places | |
place of publishing | Budapest |
spatial reference | Budapest |
location of physical object | Szendrő |
temporal reference | 1988 |
Attributes | |
medium | paper |
extent | 51,4 MB |
extent | 205 oldal |
format | |
Legal information | |
rightsholder | Magánszemély |
access rights | rights reserved - free access |
Source and data identifiers | |
source | Szendrői Közművelődési Központ és Könyvtár |
identifier | ISBN 963 241 635 x |