Élelmezéshigiéné (részlet)

Élelmezés-egészségügy az étkeztetésben és a kereskedelemben

text

Az élelmezés társadalom-egészségügyi jelentőségéve, a tápláltsági-egészségi állapotra való hatásával kapcsolatos kutatások jelentős ismeretanyagot halmoztak fel az elmúlt években. Világossá vált, hogy a környezetszennyezés a táplálékláncon keresztül súlyosan károsítja, az élelmiszertermelés magas szintű technológiai számos kémiai anyaggal, mikrobával terhelik az emberi szervezetet.

Title(s), language
language hungarian
Subject, content, audience
subject papír alapú könyv
subject közegészségügyi témájú könyv
Table of contents
Előszó
Az ember és környezete
Élelmiszer-mikrobiológiai alapismeretek
Ételfertőzések, ételmérgezések
Az élelmiszerek állati kártevői, egészségügyi jelentőségük
Személyi higiéné, a dolgozók egészségi állapota
Élelmezésben dolgozók oktatása
Belső higiénés ellenőrzés
Élelmezési üzemek higiénés ellenőrzése
Társadalmi és tömegszervezetek szerepe az élelmezési létesítmények higiénéjének biztosításában
Táplálkozási és élelmezés
Élelmezési létesítményekre és élelmezési tevékenységre vonatkozó általános élelmezés-egészségügyi előírások
Étkeztetési üzemek és üzemelési időszak szerint
Vendéglátóipari üzemek élelmezés-egészségügyi előírásai
Az üzlethelyiségekre és az értékesítésre vonatkozó általános szabályok
Az egyes élelmiszer kereskedelmi létesítmények típusaira vonatkozó különleges higiénés előírások
Irodalom
Tárgymutató
open table of contents
audience general
Creators, contributors
creator Dr. Rodler Imre
publisher Medicina Könyvkiadó
Time and places
place of publishing Budapest
spatial reference Budapest
location of physical object Szendrő
temporal reference 1988
Attributes
medium paper
extent 51,4 MB
extent 205 oldal
format PDF
Legal information
rightsholder Magánszemély
access rights rights reserved - free access
Source and data identifiers
source Szendrői Közművelődési Központ és Könyvtár
identifier ISBN 963 241 635 x