Ganxsta Zolee és a Kartel: Telepi gyerekek / OFFICIAL VIDEO

audiovisual

Album: GANXSTA ZOLEE ÉS A KARTEL - HATALMAT A NÉPNEK!

Tizenhét év telt el azóta, hogy a műfajteremtő hazai gengszter rapperek megalapították mára már kultikussá vált zenekarukat, a Ganxsta Zolee és a Kartelt, és 3 év legutóbbi albumuk megjelenése óta.
A lányos anyukák rémálma, az ország leghírhedtebb megmondója Ganxsta Zolee és csapata sosem finomságáról volt híres, de sokkal többet elmond róluk, hogy évi több száz koncertfelkérés és sajtómegjelenés csak az igazán érdekes arcoknak jár. Márpedig ez a kegyetlen valóság és ezt rappelik el dalaikban is: tivornyába hajló bulikról, a sport szeretetéről vagy a világ hibái ellen való lázadásról szólnak ők -- tehát minden olyanról, ahol sokat segít egy szigorú tekintet, egy laza poén vagy az örök lázadás, mindeközben persze nem túl komolyan véve szinte semmit az életben, ahogy ez az ilyen rosszfiúknál már-már kötelezően természetes.
Olyan dalok kaptak helyet Pierrot zenei rendezése mellett a lemezen, mint a „Vato Loco" hangulatához visszanyúló, a mindennapi problémák bulizással való leküzdéséről szóló és örökös jókedvre buzdító „MiTiSzó?", a szintén vadnyugati atmoszférát árasztó „Tíz Kicsi Cowboy" vagy a Havanna, Nyolcker és Angyalföld dzsungeleiből érkező, az igazi magyar gettó szülötteihez szóló „Telepi Gyerekek". A 19 kőkemény rap szerzeményben a Kartel kiváló zenészei mellett olyan vendégművészek is közreműködnek, mint Majka, Curtis, Funktasztikus, Siska Finucci vagy Plazma és Dér Heni.
Mondhatunk bármit a Kartel zenéjére, egy dolog ezen a lemezen sem változott: a zsigerekbe mászó zene és a főhős elpusztíthatatlan karizmája mellett a szókimondó szövegek mindig egyértelműen arcunkba vágják azt a bizonyos, néha már-már fájdalmasan őszinte és aktuális társadalomkritikát, mely tükröt tart elénk, hogy meglássuk benne saját hibáinkat.

Album: Ganxta Zolee és a Kartel - Hatalmat a népnek! The Hungarian gangster rap band was formed seventeen years ago. Zolee Ganxta and his group have hundreds of concerts every year and they are also present in the media. Their rap music is about parties and revels, love of sports and revolt against the defects of the world - a real social criticism. They are cool and humorous, not taking anything too seriously in life. There are 19 songs on the album, like this famous "Telepi Gyerekek" that addresses the children of the real Hungarian slum. Other participating performers are: Majka, Curtis, Funktasztikus, Siska Finucci, Plazma and Heni Dér.

Title(s), language
language hungarian
language english
Subject, content, audience
subject Hungarian rap
subject Hungarian hip hop
subject rap
subject hip hop
subject zene
audience general
Creators, contributors
publisher Hunnia Records
Time and places
place of publishing Budapest
spatial reference Budapest
created 2012-12-13
issued 2012-12-13
temporal reference 2012
Attributes
colour image polychrome
format mp4
Legal information
rightsholder Hunnia Records
access rights rights reserved - free access
Source and data identifiers
source Hunnia Records