Égetett torta készítése

Boros Imre hagyatéka

image

A grillázs 1795 után megjelent szakácskönyvben szerepelt először az országban. Párhuzamosan, kb. 1900-tól megkezdődött a cukor gyakoribb használatba vétele, nagy ünnepek mellett hetente vasárnap, majd végül a hétköznapokon is. Kezdetén a cukor még mindig luxuscikk szerepű, de már lényegesen könnyebben elérhető. A használat rangja, presztízse szolgálatába ekkor már új cukros ételformákat, nagyünnepi tortát, szórványosan kávét, későbben új cukros süteményeket állítottak. Az égetett cukorból készült grillázs torták a célnak különösen megfeleltek. A kőtelki általános iskola honismereti szakkörének tagjai a grillázstorta elkészítésének módjával ismerkedtek meg. Boros Imre hagyatéka

Title(s), language
language hungarian
Subject, content, audience
subject Torták, Égetett torta, Grillázstorta, Kőtelki Általános Iskola
audience general
Creators, contributors
creator Boros Imre
Time and places
place of publishing Kőtelek
spatial reference Kőtelek
temporal reference 1988
Attributes
medium negative
extent 40x25 mm
colour image black and white
format jpeg
Legal information
rightsholder Verseghy Ferenc Könyvtár
access rights rights reserved - free access
Source and data identifiers
identifier kotelek179