Égetett torta készítése
Boros Imre hagyatéka
A grillázs 1795 után megjelent szakácskönyvben szerepelt először az országban. Párhuzamosan, kb. 1900-tól megkezdődött a cukor gyakoribb használatba vétele, nagy ünnepek mellett hetente vasárnap, majd végül a hétköznapokon is. Kezdetén a cukor még mindig luxuscikk szerepű, de már lényegesen könnyebben elérhető. A használat rangja, presztízse szolgálatába ekkor már új cukros ételformákat, nagyünnepi tortát, szórványosan kávét, későbben új cukros süteményeket állítottak. Az égetett cukorból készült grillázs torták a célnak különösen megfeleltek. A kőtelki általános iskola honismereti szakkörének tagjai a grillázstorta elkészítésének módjával ismerkedtek meg. Boros Imre hagyatéka
Title(s), language | |
---|---|
language | hungarian |
Subject, content, audience | |
subject | Torták, Égetett torta, Grillázstorta, Kőtelki Általános Iskola |
audience | general |
Creators, contributors | |
creator | Boros Imre |
Time and places | |
place of publishing | Kőtelek |
spatial reference | Kőtelek |
temporal reference | 1988 |
Attributes | |
medium | negative |
extent | 40x25 mm |
colour image | black and white |
format | jpeg |
Legal information | |
rightsholder | Verseghy Ferenc Könyvtár |
access rights | rights reserved - free access |
Source and data identifiers | |
identifier | kotelek179 |