Dísztorta a Gerbeaud alapításának 100. évfordulójára
Dísztorta, a Gerbeaud alapításának 100. évfordulójára. A Gerbeaud története Kugler Henrikkel kezdődött. Egy soproni cukrászdinasztia harmadik generációjának képviselőjeként, folytatva a családi tradíciót Pesten nyitotta meg cukrászdáját 1858-ban, a József nádor téren.
Decorative cake for the centenary of Gerbeaud Confectionery in Budapest in 1958.
Swiss confectioner and chocolate manufacturer Mr. Emil Gerbeaud, (Carouge, 22 February 1854 - Budapest, 9 November 1919). He moved to Hungary in 1884 and joined Henrik Kugler's confectionery on Gizella Square in Budapest (now Vörösmarty Square), where a café was opened.
Title(s), language | |
---|---|
language | hungarian |
language | english |
Subject, content, audience | |
subject | MKVM |
subject | Gerbeaud alapításának 100. évfordulója |
subject | Dísztorta |
subject | Torták |
subject | Édességek |
subject | Sütemények |
Time and places | |
spatial reference | Budapest |
location of physical object | Budapest |
temporal reference | 1958 |
Attributes | |
medium | paper |
extent | 9 x 12 cm |
format | jpeg |
Legal information | |
rightsholder | MKVM |
access rights | research permit needed |
Source and data identifiers | |
source | MKVM |
registration number | VF_6579 |
registration number | VIP_24_Cukrászkészítmények_Kiállítás_Kirakat |