Egri borok

text

A Vinotéka-sorozat Egri borok című kötetéből ön megismerheti a híres történelmi borvidék történetét, és mindent megtudhat, amit csak érdemes az egri borok minőségét befolyásoló tényezőkről: a különleges termőhelyről, a szőlőfajtákról, a borkészítés technológiájáról és az évjáratról, valamint arról, miként szabályozzák a borvidéken a bikavér előállítását, hogy elnyerhesse a "védett eredetű bor" elnevezést.

Title(s), language
language hungarian
Subject, content, audience
subject Egri bikavér (bor); borminőség; borkészítés; borcímkék; borvásárlások; bortárolás; borok; borházak; borvidékek; borászat; szőlőtermelés; földrajzi elhelyezkedés; elbeszélések; fejlődéstörténet; török hódoltság; válsághelyzetek; betelepítések; tulajdonviszonyok; hegyközségi tanácsok; legendák; borfajták; szőlőfajták; illusztrációk; választások; jellemzések; termőföldek; talajösszetétel; munkafolyamatok; borünnepek; borospincék; bormúzeum; húsételek; halételek; zöldségek; éttermek; borgazdaságok; borháziasítás; borkeresekedelem; szőlőkultúrák; borcímkék;
Creators, contributors
creator Haraszti Gyula (író)
publisher Kossuth Kiadó (Szeged)
Time and places
place of publishing Szeged (Csongrád);
spatial reference Eger (Heves); Bükkalja (Magyarország);
location of physical object Ózd (Borsod-Abaúj-Zemplén)
date 2003-01-01
temporal reference 2003
Attributes
medium paper
extent 77 oldal; 12,5 x 20,6 cm
format PDF
Legal information
rightsholder Ismeretlen (Kutatás alatt)
access rights rights reserved - free access
Source and data identifiers
source ÓMI Városi Könyvtár Helyismereti Gyűjtemény