Egri borok
text
A Vinotéka-sorozat Egri borok című kötetéből ön megismerheti a híres történelmi borvidék történetét, és mindent megtudhat, amit csak érdemes az egri borok minőségét befolyásoló tényezőkről: a különleges termőhelyről, a szőlőfajtákról, a borkészítés technológiájáról és az évjáratról, valamint arról, miként szabályozzák a borvidéken a bikavér előállítását, hogy elnyerhesse a "védett eredetű bor" elnevezést.
Title(s), language | |
---|---|
language | hungarian |
Subject, content, audience | |
subject | Egri bikavér (bor); borminőség; borkészítés; borcímkék; borvásárlások; bortárolás; borok; borházak; borvidékek; borászat; szőlőtermelés; földrajzi elhelyezkedés; elbeszélések; fejlődéstörténet; török hódoltság; válsághelyzetek; betelepítések; tulajdonviszonyok; hegyközségi tanácsok; legendák; borfajták; szőlőfajták; illusztrációk; választások; jellemzések; termőföldek; talajösszetétel; munkafolyamatok; borünnepek; borospincék; bormúzeum; húsételek; halételek; zöldségek; éttermek; borgazdaságok; borháziasítás; borkeresekedelem; szőlőkultúrák; borcímkék; |
Creators, contributors | |
creator | Haraszti Gyula (író) |
publisher | Kossuth Kiadó (Szeged) |
Time and places | |
place of publishing | Szeged (Csongrád); |
spatial reference | Eger (Heves); Bükkalja (Magyarország); |
location of physical object | Ózd (Borsod-Abaúj-Zemplén) |
date | 2003-01-01 |
temporal reference | 2003 |
Attributes | |
medium | paper |
extent | 77 oldal; 12,5 x 20,6 cm |
format | |
Legal information | |
rightsholder | Ismeretlen (Kutatás alatt) |
access rights | rights reserved - free access |
Source and data identifiers | |
source | ÓMI Városi Könyvtár Helyismereti Gyűjtemény |