Georges Auguste Escoffier portréja a Nouveau Larousse Gastronomique-ből
image
qualifiedcontent
Escoffier portréja a Nouveau Larousse Gastronomique 444. oldaláról. Georges Auguste Escoffier (1846 – 1935) francia szakács, vendéglős és konyhai témájú könyvek írója, aki népszerűvé tette és felfrissítette a tradicionális francia főzési eljárásokat. A séfek és az ínyencek között szinte legendás alakká vált, egyike azoknak a fontos vezetőknek, akik a modern francia konyha felfejlesztésével foglalkoztak. Escoffier technikájának java része a ’’Haute cuisine’’ (jelentése „magas” konyhaművészet) egyik kiötlőjén, Antoine Carême-en alapult, de ő a stílus leegyszerűsítését vallotta.
Title(s), language | |
---|---|
language | french |
Subject, content, audience | |
subject | külföldi vonatkozás |
subject | szakács |
subject | vendéglős |
subject | konyhai témájú könyvek írója |
subject | tradicionális francia főzés |
subject | modern francia konyha felfejlesztése |
subject | Haute cuisine |
subject | magas konyhaművészet |
subject | stílus leegyszerűsítése |
subject | MKVM |
Time and places | |
location of physical object | Budapest |
Attributes | |
medium | paper |
extent | 12 cm x 9 cm |
colour image | black and white |
format | jpeg |
Legal information | |
rightsholder | Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum |
access rights | research permit needed |
Source and data identifiers | |
source | MKVM |
registration number | VF_41_784 |
registration number | VIP_50_Személyek_cukrász_művész_politikus_1848-as sz_Draveczky foto |