Georges Auguste Escoffier portréja a Nouveau Larousse Gastronomique-ből

image
qualifiedcontent

Escoffier portréja a Nouveau Larousse Gastronomique 444. oldaláról. Georges Auguste Escoffier (1846 – 1935) francia szakács, vendéglős és konyhai témájú könyvek írója, aki népszerűvé tette és felfrissítette a tradicionális francia főzési eljárásokat. A séfek és az ínyencek között szinte legendás alakká vált, egyike azoknak a fontos vezetőknek, akik a modern francia konyha felfejlesztésével foglalkoztak. Escoffier technikájának java része a ’’Haute cuisine’’ (jelentése „magas” konyhaművészet) egyik kiötlőjén, Antoine Carême-en alapult, de ő a stílus leegyszerűsítését vallotta.

Title(s), language
language french
Subject, content, audience
subject külföldi vonatkozás
subject szakács
subject vendéglős
subject konyhai témájú könyvek írója
subject tradicionális francia főzés
subject modern francia konyha felfejlesztése
subject Haute cuisine
subject magas konyhaművészet
subject stílus leegyszerűsítése
subject MKVM
Time and places
location of physical object Budapest
Attributes
medium paper
extent 12 cm x 9 cm
colour image black and white
format jpeg
Legal information
rightsholder Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum
access rights research permit needed
Source and data identifiers
source MKVM
registration number VF_41_784
registration number VIP_50_Személyek_cukrász_művész_politikus_1848-as sz_Draveczky foto