Szakácsegyesületek Világszövetségének XIV. kongresszusa, Budapest, 1970

image
qualifiedcontent

Az 1966-ban alakult Magyar Szakács és Cukrász Szövetség 1970-ben rendezte meg Budapesten, a XIV. Szakácskongresszust (Szakácsegyesületek Világszövetségének XIV. kongresszusa). A fotón, a Hotel Duna Intercontinental-ban megtartott ülésszakok egyikének jelenete látható. Balról jobbra a következő személyek láthatóak: Venesz József, Dr. Sághy Vilmos (belkereskedelmi miniszterhelyettes), F. Zimmer, Ernst Faseth (elnök), H. Misah. Az asztalon Fonyódi Ásványvíz áll készen, a felszólalók szomjának oltására.

The Association of Hungarian Chefs and Confectioners, founded in 1966, organized the XIVth Chef's Congress (XIV Congress of the World Federation of Chefs' Associations). A scene from one of the sessions held at Hotel Duna Intercontinental. On the table, Fonyód Mineral Water is ready for the speakers.

Title(s), language
language hungarian
language english
Subject, content, audience
subject vendéglátás-történet
subject szakmatörténet
subject szállodatörténet
subject sajtótájékoztató
subject kongresszus
subject szakács
subject Hotel Duna Intercontinental
subject vendéglátóipar
subject MKVM
subject Fédération Mondiale des Sociétés de Cuisiniers (FMC)
subject World Association of Chefs' Societies (WACS)
subject Ernst Faseth (1917-2008) mesterszakács, WACS elnök, Osztrák Szakács Szövetség elnöke
Time and places
spatial reference Budapest, V. kerület, Apáczai Csere János utca 12-14.
location of physical object Budapest
temporal reference 1970
Attributes
medium paper
extent 9 x 12 cm
colour image black and white
format jpeg
Legal information
rightsholder MKVM
access rights research permit needed
Source and data identifiers
source MKVM
registration number VF_2004_4_1
registration number VIP_10-11_Szakmatörténet_Ipartestület