Csáky Sándor (1890-1951) szakács, gasztronómiai szakíró
Csáky Sándor (1890-1951) szakács és gasztronómiai szakíró fényképe. A szakmát 14 évesen kezdte tanulni. Először az újtátrafüredi Dr. Szontagh-Palace Szanatórium konyhafőnöke volt. Munkásságának elismeréseként számos aranyérmet kapott: 1910-ben az Első Magyar Szakácsművészeti és Rokonipari Kiállításon, 1912-ben Bécsben, valamint a The Universal Cookery Food Association által szervezett rendezvényen nyert aranyérmet. A Magyar Szakácsok Köre 1913-ban és 1914-ben jutalmazta ugyancsak aranyéremmel, majd 1926-ban Németországban értékelték a színvonalas munkáját. Megírta a „A huszadik század szakácsművészete” című nagysikerű művét (első kiadása 1929-ben jelent meg, munkásságának a 25. éves jubileuma tiszteletére).
Title(s), language | |
---|---|
language | hungarian |
Subject, content, audience | |
subject | gasztronómia |
subject | szakíró |
subject | fénykép |
subject | Csáky Sándor |
subject | szakács |
subject | konyhafőnök |
subject | Magyar Szakácsművészeti és Rokonipari Kiállítás |
subject | The Universal Cookery Food Association |
subject | Magyar Szakácsok Köre |
subject | A huszadik század szakácsművészete |
subject | MKVM |
Time and places | |
spatial reference | Budapest |
location of physical object | Budapest |
Attributes | |
medium | paper |
extent | 14 cm x 9 cm |
colour image | black and white |
format | jpeg |
Legal information | |
rightsholder | MKVM |
access rights | research permit needed |
Source and data identifiers | |
source | MKVM |
registration number | VF_36_502 |
registration number | VIP_50_Személyek_cukrász_művész_politikus_1848-as sz_Draveczky foto |
registration number | Vegyes Magyar |