A Bouillon Duval felszolgáló hölgyei, Párizs, 1891.
Pincérnők a Bouillon Duval-ban, Norbert Gœneutte metszete (1891). Pierre-Louis Duval vagy a "hentes2 Duval császári beszállítóként kezdte vendéglátóipari karrierjét. Majd olcsó árairól és a felszolgált marhahúsleveséről elhíresült éttermével sikerült megalapoznia helyét a francia vendéglátásban. Az eredeti kép Jean Paul Aron "Le Mangeur du XIX. Siécle" könyvében található.
Waitresses at the Bouillon Duval, engraving by Norbert Gœneutte (1891). Pierre-Louis Duval, or "butcher" Duval, began his catering career as an imperial supplier. His restaurant, renowned for its low prices and the beef soup it served, established his place in the French catering trade. The original picture is from the book "Le Mangeur du XIX. Siécle" (The Eater of the 19th Century) by Jean Paul Aron.
Title(s), language | |
---|---|
language | hungarian |
language | english |
language | french |
Subject, content, audience | |
subject | vendéglátás-történet |
subject | szakmatörténet |
subject | könyvillusztráció |
subject | Norbert Gœneutte (1854-1894) festőművész, illusztrátor, rézmetsző |
subject | Alexandre Duval (?? - 1922) vendéglős |
subject | Pierre-Louis Duval (1811-1870) vendéglős |
subject | étterem |
subject | vendéglátóipar |
subject | MKVM |
Time and places | |
spatial reference | Párizs, 15. de la rue Coquillère au cœur des Halles |
spatial reference | Paris, France |
location of physical object | Budapest |
temporal reference | 1891 |
Attributes | |
medium | paper |
extent | 13 x 18 cm |
colour image | black and white |
format | jpeg |
Legal information | |
rightsholder | MKVM |
access rights | research permit needed |
Source and data identifiers | |
source | MKVM |
registration number | VF_13211 |
registration number | VIP_10-11_Szakmatörténet_Ipartestület |