Fürjeket nyársra húzó szakács, Budapest, 1883.
A képen egy szakács készít elő nyársakra húzott fürjeket vagy szalonkákat. Jól látszik, hogy a madarak az előkészítés részeként gondosan meg lettek szalonnával tűzdelve. Az eredeti kép a Duby Károly által írt, 1883-ban kiadott "Magyar-Franczia Szakácskönyv"-ben található. Láng György 1992-ben megjelent, "Klasszikus magyar konyha" című könyvének illusztrációs anyagából.
The picture shows a cook preparing quails or snipes on skewers. You can clearly see that the birds have been carefully larded as part of the preparation. The original picture is from the 'Hungarian-French Cookery Book' by Charles Duby, published in 1883. From the illustrations in the book "Classic Hungarian Cuisine" by György Láng, published in 1992.
Title(s), language | |
---|---|
language | hungarian |
language | english |
Subject, content, audience | |
subject | vendéglátás-történet |
subject | szakmatörténet |
subject | könyvillusztráció |
subject | szakácskönyv |
subject | életkép |
subject | szakács |
subject | ételkészítés |
subject | vendéglátóipar |
subject | MKVM |
Time and places | |
spatial reference | Budapest (a kiadás helye) |
location of physical object | Budapest |
temporal reference | 1883 |
Attributes | |
medium | paper |
extent | 18 x 13 cm |
colour image | black and white |
format | jpeg |
Legal information | |
rightsholder | MKVM |
access rights | research permit needed |
Source and data identifiers | |
source | MKVM |
registration number | VF_37_488_04 |
registration number | VIP_10-11_Szakmatörténet_Ipartestület |