Fürjeket nyársra húzó szakács, Budapest, 1883.

image
qualifiedcontent

A képen egy szakács készít elő nyársakra húzott fürjeket vagy szalonkákat. Jól látszik, hogy a madarak az előkészítés részeként gondosan meg lettek szalonnával tűzdelve. Az eredeti kép a Duby Károly által írt, 1883-ban kiadott "Magyar-Franczia Szakácskönyv"-ben található. Láng György 1992-ben megjelent, "Klasszikus magyar konyha" című könyvének illusztrációs anyagából.

The picture shows a cook preparing quails or snipes on skewers. You can clearly see that the birds have been carefully larded as part of the preparation. The original picture is from the 'Hungarian-French Cookery Book' by Charles Duby, published in 1883. From the illustrations in the book "Classic Hungarian Cuisine" by György Láng, published in 1992.

Title(s), language
language hungarian
language english
Subject, content, audience
subject vendéglátás-történet
subject szakmatörténet
subject könyvillusztráció
subject szakácskönyv
subject életkép
subject szakács
subject ételkészítés
subject vendéglátóipar
subject MKVM
Time and places
spatial reference Budapest (a kiadás helye)
location of physical object Budapest
temporal reference 1883
Attributes
medium paper
extent 18 x 13 cm
colour image black and white
format jpeg
Legal information
rightsholder MKVM
access rights research permit needed
Source and data identifiers
source MKVM
registration number VF_37_488_04
registration number VIP_10-11_Szakmatörténet_Ipartestület